Хората правят грешки, дори и ако те са разработчици на Facebook. Най

...
Хората правят грешки, дори и ако те са разработчици на Facebook. Най
Коментари Харесай

Експериментът на Facebook с двете ленти се провали

Хората вършат неточности, даже и в случай че те са разработчици на Facebook. Най – значимото – в точния момент се осъзнаха, че внедряването на следващата революционна концепция се оказа неуспех. На това, обществената мрежа отдели шест месеца. Компанията тества разделяне на наличието на две ленти (Explore и News Feed) в шест страни: Шри Ланка, Боливия, Словакия, Сърбия, Гватемала и Камбоджа.

В първата лента трябваше да се демонстрират оповестените вести от издания и марки, а във втората – мненията на другари и близки. Като цяло обаче се оказа, че това разделяне единствено усилва броя на подправените вести, защото формалните сметки и медиите се оказаха във второстепенната лента и би трябвало да заплащат за разпространение, с цел да попаднат в главната.

Оказа се, че хората повече се доверяват на информацията, която споделят техните другари и близки, а тя, както разбираме, не постоянно се смята за надеждна.

Ръководителя на отдела „News Feed Адам Мосери разяснява решението по този начин: „Хората не минават към обособените фийдове. Докладите демонстрират, че потребителите са недоволни от това, което са видели, а съществуването на два обособени фийда не им оказва помощ в по-голям размер да поддържат връзка с другари и роднини„.

Всъщност, Фейсбук и по този начин може да направи новините от приятелите да са предпочитани в проявленията. Защо да се измисля нещо друго?
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР